Wann kannst du nach draußen gehen? Verständnis der Maßn
Inmo Investments
Magazine

inmo investments® Magazine

Wann kannst du nach draußen gehen? Verständnis der Maßnahmen der öffentlichen Sicherheit

Von: . 16 Mär 2020
Wann kannst du nach draußen gehen? Verständnis der Maßnahmen der öffentlichen Sicherheit

De noodtoestand in Spanje brengt nieuwe buitengewone maatregelen die bedoeld zijn om de verspreiding van SARS-CoV-2 coronavirus-infectie te stoppen, waaronder de eis dat bewoners en bezoekers in hun huizen blijven, en beperkingen van het vrije verkeer.

We zullen de komende twee weken allemaal om verschillende redenen moeten vertrekken, dus wanneer mag je je huis verlaten, en waarvoor? Dit is wat we weten.

Meer informatie over de openbare veiligheidsmaatregelen is gisteravond aan het licht gekomen, wat extra duidelijkheid geeft over wat wel en niet is toegestaan.

Op dit moment mogen bewoners en bezoekers van de Orihuela Costa hun huis alleen verlaten voor de volgende essentiële doeleinden:

  • Om te gaan werken of om terug te keren naar hun gewone verblijfplaats
  • Om naar een supermarkt te gaan om eten, drinken en producten voor persoonlijke verzorging te kopen
  • Om naar een opticien te gaan of naar een orthopedisch arts te gaan
  • Om naar een apotheek te gaan om medicijnen te kopen of op te halen
  • Naar een ziekenhuis, gezondheidscentrum of dokterspraktijk gaan
  • Om een verzekeringsmakelaar, een bank of een geldautomaat te bezoeken
  • Om te zorgen voor ouderen of afhankelijke personen of mensen met beperkte mobiliteit
  • Om te wandelen of een huisdier te oefenen, om voedsel voor een huisdier te kopen of om een dierenarts te bezoeken

Honden kunnen zonder verbod worden gelopen, maar moeten individueel (alleen) worden gelopen, met respect voor de veilige afstand van één meter van andere eigenaren van gezelschapsdieren.

Bezoeken aan tabakswinkels en stomerijen zijn toegestaan (de laatste om gezondheidsredenen), en kapsalons die voorheen verboden bleven, werden gisteren gesloten.

Houd er rekening mee dat sommige openbare ruimtes, zoals supermarkten, nieuwe openbare veiligheidsmaatregelen hebben ingevoerd die de toepassing van handontsmettingsmiddel verplicht stellen voordat ze het terrein betreden, het gebruik van plastic handschoenen tijdens het winkelen en het handhaven van een voldoende veilige ruimte tussen u en andere klanten.

Houd de gebieden rond de ingang in de gaten voordat u het pand betreedt en volg de instructies van het personeel. Blijf te allen tijde op afstand, vooral als u in de rij moet staan bij de kassa.

Als je moet gaan winkelen, naar de bank of ergens anders, ga dan alleen. Ga niet met z'n tweeën, als gezin of met vrienden, tenzij het essentieel is dat anderen met je meegaan.

U kunt bijvoorbeeld een bejaarde familielid helpen bij het bijwonen van een afspraak in het gezondheidscentrum als ze kampen met persoonlijke mobiliteitsproblemen of als ze niet kunnen autorijden, maar als u niet in staat bent een essentieel doel van uw aanwezigheid aan te tonen, mag u er niet zijn .

Om redenen van openbare veiligheid is onnodig reizen niet toegestaan

Blijf bij twijfel thuis en blijf jezelf isoleren. Vermijd koste wat het kost de menigte en houd te allen tijde een afstand van ten minste één meter van andere mensen als u toch naar buiten moet.

Onthoud dat onnodig reizen zoals het bezoeken van buren, familie of vrienden, joggen, deelnemen aan enige vorm van lichaamsbeweging of sport op een openbare plaats of fietsen puur voor recreatieve doeleinden, ten strengste verboden is zolang de noodtoestand van kracht blijft. Degenen die de openbare veiligheidsmaatregelen schenden, kunnen ernstige gevolgen hebben.

Lokaal biedt Isabela´s Italian Restaurant in het commerciële centrum van La Fuente bezorg- en afhaaldiensten aan in samenwerking met Costa Delivery. Het restaurant blijft gesloten voor het publiek, maar avondeten bestellen kan via de Costa Delivery-website.

Bovendien biedt Browns Cocktail en Gastro Bar in La Zenia een speciaal menu met gratis bezorging in het Orihuela Costa-gebied. Je kunt het huidige menu vinden op hun Facebook-pagina en je bestelling plaatsen via Facebook Messenger of ze bellen op +34 966 393 699.

Ondertussen, als jij of iemand die je kent denkt dat ze symptomen hebben van een coronavirusinfectie of welke griepachtige symptomen dan ook, ga dan niet naar een medisch centrum, een dokterspraktijk of een ziekenhuis. Bel in plaats daarvan +34 900 300 555 voor hulp.


Teilen



Immobilien

NLINE VIEWINGS ONLINE VIEWINGS
WhatsApp